22 Eyl 2014

Roma'nın Keşfedilmemişleri: Porta Portese Bit Pazarı

1 senemi Roma'da geçireceğim için Roma'nın çok bilinmeyen taraflarını keşfetmeye adadım kendimi. Henüz çok yeni ve acemiyim bu konuda ama Roma'nın Keşfedilmemişleri adı altında yazacağım herşey turizm acentalarının klasik Roma turunun dışında kalan yerlerini keşfettirecek size.

Bugünkü konumuz alışık olduğumuz, eski adıyla bit pazarı yeni adıyla sosyete pazarı! Roma'da bit pazarı kurulursa nasıl olur?

Pazar, her pazar günü sabah erken saatlerden öğlen 2 civarına kadar Porta Portese'de kuruluyor. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki pazar hem italyanlar hem de turistler tarafından oldukça rağbet görüyor. Ancak italyan satıcıdan çok şehrin her yerinde olduğu gibi burada da hintli satıcı hakimiyeti var.

Pazarda orijinal ürünler bulabilirsiniz: bir çok antika ürün, 2. el eşyalar, italyan derisi ayakkabılar çantalar ya da kaliteli kıyafetler, italyan stili ceketler; ya da bir çok markanın takliti çanta, gözlük, 1 euro'ya üretim fazlası kıyafetler, alet edavat, takı, ıvır zıvır bir çok şey... 

Biz, pazarın son saatlerinde gittiğimiz için satıcılar artık ellerindekileri çıkarmak istediklerinden öngördükleri fiyatlardan çok daha ucuza veriyorlard.

Pazarlık payı her zaman var unutmayın sakın! 10 dedikleri şeyi 3'e alabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi konsept, etrafa saçmaca!


Takılar 1 Euro


Mutfak malzemeleri de bulunabiliyor



Çantalar kapanın elinde kalıyor =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder