30 Eyl 2014

Roma'da Patates Kızartması: Fries

 

İtalyanlar bizim kadar patates kızartması yiyen bir toplum değil. (Belki de hepsinin ince olmasının nedeni budur!) Amerikan kültürü hamburger, patates kızartması, koladan çok tüm dünyanın bildiği gibi pizza, makarna ve şarap tüketiyorlar. Daha önce pizza yazımda da belirttiğim gibi pizzanın yanında da patates kızartması yenmez! Menülerde de çok az rastlarsınız (birahaneler dışında).

Peki patates kızartmasını bu kadar az tanıyan bir coğrafyada hem de Roma'nın göbeğinde bir patates kızartmacısı açılırsa ne olur? Yanıtı Vatikan'a 3 dakika yürüme mesafesinde olan Fries'te. Sabah akşam önünde kuyruk olan bu mekan çok kısa zamanda yeni şubesini de açacakmış.

Patatesi çok sevdiğim için mi bilmiyorum ama bana inanılmaz lezzetli geliyor patatesleri. Gözünüzün önünde patatesleri kesip kızartıyorlar. Ama asıl iddiaları sosları: Ev yapımı ketçaptan, mayoneze, cheddar peynirli sostan, köri sosuna hatta ve hatta kebap tadında sosa kadar onlarca sos seçeneği sunuyor. Fiyatlar da Roma şartlarına göre oldukça uygun: küçük patates kızartması (bence hiç de küçük değil!) 3 €, büyük boyu 4 €, king boyu ise 5.5 €. Ayrıca patates cipsi de yapıyorlar, bu sıcacık cipsin fiyatı ise 2.5 €. Seçeceğiniz ilk sos ücretsiz, ilk sostan sonraki her sos için 50 cent ödemeniz gerekiyor. Açıkcası bana tek sos bile fazla geliyor.

Kendilerini patates gurmesi olarak tanımlayan, patates kızartmalarımız fast food gibi görünse de çok sağlıklı diyen işletmenin internet sitesi: www.deliciousfries.com

Adres: Via di Porta Cavallegeri, 19 (önündeki kuyruktan tanıyacağınıza eminim!) 

Cheddar peyniri sosum ve patates kızartmam!

Patates cipsimi sossuz tercih ediyorum


Herşey gözünüzün önünde yapılıyor








1 yorum: